Korišćenje prečišćivača vazduha

Funkcije i režimi

Šta su to prečišćivači vazduha?


Prečišćivači vazduha su uređaji koji hvataju i filtriraju štetne čestice iz vašeg okruženja, nakon čega ispuštaju čistiji vazduh u čitav prostor koji ih okružuje. Sharp prečišćivači vazduha pokazali su se naročito efikasnim u borbi sa zagađenim vazduhom, posebno zbog svojih pouzdanih HEPA filtera koji neutrališu i do 99,97% štetnih čestica, bakterija i virusa iz vazduha nakon čega prečišćivač emituje kvalitetniji i svežiji vazduh za zdravije disanje.Pre nego što se upitate koji je najbolji prečišćivač vazduha za vas ili koji prečišćivač vazduha kupiti, saznajte nešto o funkcijama Sharp prečišćivača i sami razmislite o idealnom modelu koji bi odgovarao vašim potrebama.
 

Neke od funkcija koje poseduju Sharp prečišćivači vazduha
 


 

Funkcija jonskog tuširanja

Režim jonskog tuširanja namenjen je za intenzivno i dinamično čišćenje vazduha, a možete ga iskoristiti u prostorijama sa ustajalim vazduhom ili u svojoj kuhinji, nakon pripreme obroka. Plasmacluster joni visoke gustine oslobađaju se u jakoj vazdušnoj struji i efikasno neutrališu sve mirise i isparenja u vazduhu oko vas. Vazduh postaje prijatno svež i čist nakon kratkog vremena i ponovo možete da se opustite i dišete punim plućima.

Ovlaživanje vazduha

Suv i zagušljiv vazduh u životnom prostoru može predstavljati problem za vašu kožu, disanje i zdravlje – i to ne samo za one koji pate od alergija ili respiratornih oboljenja. Sistem ovlaživanja osmišljen je tako da se efikasno suprotstavlja ovom problemu u bilo kom trenutku. Sharp prečišćivač i ovlaživač vazduha osigurava da je prostorija uvek na optimalnoj vlažnosti, što sprečava isušivanje grla i očiju i hidrira vašu kožu kako bi bila što zdravija.

Režim tačke jonskog plazma klastera

Ukoliko imate osećaj da su bakterije, virusi ili neprijatni mirisi posebno prisutni na nekom mestu kao što su vaše zavese, krevet ili neki drugi kućni element, samo usmerite svoj Sharp prečišćivač vazduha u tom pravcu i iskoristite benefite koje donosi režim tačke jonskog plazma klastera koji je posebno namenjen takvim situacijama. Kada odaberete ovaj režim, joni se oslobađaju napred u velikoj gustini i silovito uklanjaju sve negativne alergene i neprijatne mirise, pritom smanjujući nivo iritacije na minimum. Nakon nekoliko sati rada u ovom režimu, uređaj se resetuje i vraća se na prethodni način rada.

Noćni režim

Dugotrajni mirisi znoja, iritantni alergeni i ostaci grinja sprečavaju nas da spavamo udobno i mogu izazvati razne neprijatnosti. Ukoliko vaš prečišćivač ima funkciju noćnog režima to više neće biti problem. Pokretanje vašeg Sharp prečistača dok spavate je odličan način da mirno spavate udišući zdraviji vazduh koji je optimalno osvežen i efikasno prečišćen od svih negativnih čestica oko vas.