Zašto su najbolji?

HEPA filteri

Šta je to HEPA filter?

Na tržištu postoji pregršt filtera za prečišćivanje vazduha, ali jedan tip se svojim unikatnim karakteristikama posebno izdvaja. HEPA filter je specifičan tip visokokvalitetnog filtera za vazduh koji je u stanju da eliminiše i najmanje negativne čestice iz vazduha. HEPA filteri su jedna on najbitnijih komponenti prečišćivača vazduha, ali se mogu pronaći i u usisivačima, jonizatorima ili bilo kojim sličnim uređajima koji zahtevaju neku vrstu filtriranja vazduha.

 

 

Zašto je HEPA filter važan?

HEPA filteri se sastoje od podloge nasumično raspoređenih vlakana polipropilena ili fiberglasa prečnika između 0,5 i 2,0 mikrometara koja uspšeno eliminišu i do 99,97% negativnih čestica i virusa koji se nalaze u prostoru oko nas. Filtracija vazduha je zapravo važnija nego što mnogi od nas shvataju, jer vazduh u zatvorenom prostoru sadrži mnogo različitih nadražujućih materija i zagađivača koje mogu izazvati razne respiratorne probleme i tako narušiti naše zdravlje. Pouzdan prečišćivač sa HEPA filterom može osigurati da se ovi zagađivači efikasno uklone iz našeg okruženja, značajno poboljšavajući kvalitet vazduha koji udišemo svakog dana.

 

 

Kako se razlikuje od drugih filtera?

Tradicionalni filteri za vazduh, osim onih sa nižim stepenom efikasnosti, takođe filtriraju negativne čestice iz vazduha. Standardni vazdušni filteri mogu u velikoj meri poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru, ali nisu tako efikasni kao HEPA filteri koji sa svojim radnim vekom i do 10 godina predstavljaju najbolje rešenje u pogledu efikasnog i dugotrajnog prečišćavanja vazduha u atvorenom prostoru, a najbolje je to što je njihovo čišćenje i održavanje neverovatno jednostavno i raktično.