Šta je to

Plasmacluster Ion tehnologija?

U današnjem okruženju čist vazduh je nedostatak koji se teško može nadoknaditi. Zagađivači kao što su mikrobi, klice i virusi u vazduhu dominiraju životnom sredinom, naročito tokom zimskog perioda godine kada mogu značajno oštetiti naše zdravlje. Prečišćivači vazduha sa HEPA filterom efikasno pomažu u borbi sa zagađenjem u zatvorenom prostoru, ali zagađenje postaje intezivnije iz dana u dan. Kako bi unapredio kvalitet filtracije svojih prečišćivaća vazduha, Sharp je osmislio naprednu Plasmacluster Ion tehnologiju posebno dizajniranu za još uspešnije neutralisanje negativnih čestica u bilo kojoj prostoriji. Sharp-ova revolucionarna Plasmacluster tehnologija unapređuje efikasnost prečišćivača tako što emituje veliki broj pozitivnih i negativnih jona koji razlažu bakterije i viruse čime ih neutrališu i do najsitnijih elemenata. Takođe, joni napadaju širok spektar neželjenih mirisa uključujući one od kućnih ljubimca, kuvanja, kao i dim cigareta, buđ i vlagu. 

 

 

Kako joni utiču na negativne čestice?

Pozitivni i negativni joni emitovani uz pomoć Plasmacluster tehnologije vezuju se na površini virusa i drugih supstanci koje se prenose vazduhom nakon čega se menjaju u OH radikale. Svojom izuzetno jakom oksidacionom moći, OH radikali brzo izvlače vodonik iz proteina na površini virusa, bakterija i drugih supstanci koje mogu narušiti kvalitet našeg zdravlja. Površina stvari poput bakterija i alergena sastoji se uglavnom od proteina pa, uništavajući protein, efikasno potiskuju njihovu aktivnost. Na taj način se neutrališe dejstvo svake negativne čestice, čime se smanjuje njihov uticaj na naše zdravlje.

 

Režim jonskog tuširanja Sharp prečišćivača

Najbolji Sharp prečišćivači vazduha sadrže i režim jonskog tuširanja koji je namenjen dinamičnom emitovanju velike količine negativnih i pozitivnih jona koji efikasno neutrališu i najupornije mirise i isparenja. Kada se aktivira, ovaj režim oslobađa jaku vazdušnu struju gusto raspoređenih pozitivnih i negativnih jona koji će se potruditi da svi neželjeni mirisi budu neutralisani u kratkom vremenskom periodu. Vazduh u prostoriji brzo postaje svežiji i čistiji, mirisi i isparenja nestaju, a dalji boravak postaje prijatniji za svaku osobu koja se nalazi u prostoriji.