Uticaj zagađenog vazduha na vežbače

Sport i zagađenje

Današnji sportisti imaju više informacija o ishrani, treningu i oporavku nego ikad. Rekordi se obaraju, sportski rezultati postaju sve bolji, ali se ipak stiče se utisak da zdravlje sportista nikad nije bilo ugroženije. Možda je to zato što se ne obraća pažnja na ono što je najbitnije – šta mi zapravo udišemo.
Modernizacija današnjice kao i savremen tempo života koji podrazumeva korišćenje savremenih tehnologija donela je velika zagađenja širom planete. Kvalitet vazduha iz godine u godinu opada, ali nije u pitanju samo vazduh koji se nalazi spolja – vazduh u zatvorenom prostoru takođe može biti veoma opasan.

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru

Zagađen vazduh u zatvorenim prostorijama kao što su teretane, sportske hale ili improvizovane kućne teretane ne samo da nije izuzetak, nego je njegov intenzitet često i jači u odnosu na prostorije u kojima stanujemo. Prilikom intezivnog treninga udišete mnogo više vazduha nego inače kako bi dopremili potrebnu količinu kiseonika u svoje mišiće. Zbog toga je važno da taj vazduh bude čist i da ne sadrži nikakve štetne materije koje mogu naškoditi vašem zdravlju, ali i vašim sportskim performansama.

 

 

Kako se rešiti zagađenog vazduha i vežbati u zdravijem okruženju?

Prečišćivači vazduha sa jonizatorom su najbolji način da sprečite širenje virusa i alergena u vazduhu i tako očuvate svoje zdravlje na pravi način. Zahvaljujući njihovim HEPA filterima neutralisaće i do 99,97 % svih nečistoća i čestica prašine u vašem prostoru i tako će obezbediti prirodnu svežinu i čistoću potrebnu svakom sportisti, ali i svima onima koji žele da dišu zdravije


 

Da li prečišćivači vazduha mogu pomoći kod neprijatnih mirisa u našem okruženju?

Osim zagađenja i alergena prečišćivači vazduha sa HEPA filterom uspešno neutrališu i sve neprijatne i mirise u prostoriji. Ovo je naročito važno za sve one koji vežbaju kod kuće, jer svi znamo kako prostorije za vežbanje vremenom mogu poprimiti miris ustajalog znoja i ostalih neprijatnih isparenja. Prečišćivač i ovlaživač vazduha lako će obezbediti prostoriji potrebnu svežinu i učiniće je prijatnim mestom za dalji boravak.