Alergije i virusi

Upotreba prečišćivača vazduha u letnjim mesecima

Sa dolaskom visokih temperatura i lepog vremena, nivo zagađenosti vazduha znatno je manji, a kvalitet vazduha bolji. Međutim, ono što tokom letnjih meseci značajno narušava kvalitet vazduha koji udišemo, i za trećinu stanovništva u Srbiji predstavlja ozbiljan problem po zdravlje, jesu visoki procenti alergena, virusa, polena i klica u vazduhu, koji izazivaju respiratorne probleme i alergije. Najefikasniji način postizanja čistog i zdravog vazduha u svakom domu jesu Sharp prečišćivači vazduha.
 

 

Plasmacluster jonska tehnologija

Sharp prečišćivači vazduha koriste naprednu i patentiranu Plasmacluster® tehnologiju koja uz pomoć emisije pozitivnih i negativnih jona eliminiše mikroskopske zagađivače – alergene, viruse, bakterije, buđ. Jonska tehnologija dokazano na efikasan način iz vazduha otklanja ne samo štetne materije već i neprijatne mirise, a ujedno i smanjuju statički elektricitet, za kompletno čistiji i svežiji vazduh u vašem domu.

 

 

Tri nivoa efikasne filtracije

Svaki Sharp prečišćivač vazduha sadrži tri nivoa filtracije - Pre filter, Odour filter i HEPA filter koji garantuju besprekorno čist vazduh eliminišući sve štetne materije iz vazduha, polen, alergene i bakterije. Osim toga, velika površinska pokrivenost i cirkulacija vazduha pod uglom od 20 stepeni obezbeđuje da se sve čestice i prašina podignu sa poda i filtriraju. Stoga, ukoliko imate kućne ljubimce Sharp prečišćivači vazduha vam mogu pomoći sa filtracijom i eliminacijom čestica koje vaši ljubimci unose sa sobom u stan ili kuću.

 

 

Funkcija ovlaživanja vazduha

Visoke temperature u kombinaciji sa filterima i prečišćivačima vazduha mogu stvoriti izrazito suv vazduh koji dodatno šteti vašem zdravlju, posebno ukoliko imate problema sa respiratornim alergijama jer uzrokuje otežano disanje i dodatno isušuje kožu. Sharp prečišćivači i ovlaživači vazduha vode računa o vlažnosti vazduha, i na taj način obezbeđuju optimalan kvalitet i svežinu vazduha, za uvek prijatan boravak u kući ili stanu, bez obzira na godišnje doma.